Snart dags för bilen att gå vidare?

Har du en bil som sjunger på sista versen, det har jag! Jag är bilintresserad och tar väl hand om mina bilar men när mitt första barn fyllda sexton år så köpte jag en riktig skitbil som de skulle kunna använda för att övningsköra i. De har nu kört den i tio år, mina två barn tog körkort tack vare den bilen och bilen har stått kvar på uppfarten och använts när de har behövt den. Den har gått över 30 000 mil och det är inte mycket som längre fungerar som det borde. Den har fyllt sitt syfte och både vi och barnen har tyckt att det har varit skönt för dem att ha en bil att dela på. Den har sett en hel del, varenda vrå av Västra Götaland kan man lugnt säga. Men nu är det snart tid att lämna den till en bilskrot i Västra Götaland, eller till någon som är intresserad av att sälja alternativt att köpa den. Vi har inte längre någon nytta av den. Barnen är på väg ut från huset och den kommer inte att göra dem någon nytta mer. Det kommer kännas lite sorgligt att behöva lämna den till någon bilskrot. Det är många timmar som vi har spenderat i den men som sagt fyller den ingen nytta längre. Den gör sig bättre på en bilskrot än på uppfarten. För barnen har gjort tydligt att de inte vill ha den med sig när de flyttar, det kanske börjar bli skämmigt att åka runt i den nu, jag vet inte. Men den är inte heller speciellt säker att åka i längre så jag ska inte pressa dem att göra det…